Pilný víkend

Sešel se rok s rokem a opět jsme zavítali do penzionu Za vodou ve Dvoře Králové na další taneční soustředění našeho spolku, konaného ve dnech 25 -27.5.2018. Jeho náplní bylo, jako obvykle, zdokonalování celého tanečního repertoáru. Navíc naši taneční mistři na žádost organizátorů dožínek v Chlumci nad Cidlinou pro spolek připravili choreografii  dřevákového tance, který se zcela vymyká našemu dosavadnímu zaměření.  Jak již název napovídá, budeme tančit opravdu v pravých dřevácích a krojích. Nacvičovali jsme s velkým zaujetím a jsme přesvědčeni, že tanec zaujme i přihlížející diváky při našich vystoupeních.  Aby toho nebylo na soustředění málo, tak pro nás naše předsedkyně spolku, působící i jako cvičitelka, připravila před každým nácvikem tělesná cvičení, zaměřená na protahování svalů a celkové zpevnění postavy. Dostali jsme do těla co proto, že jsme ani netušili, jaké svaly v těle máme.  V programu jsme nádavkem měli ještě instruktáž o kosmetice a večerním líčení, a zatímco pánové relaxovali u bazénu, naše členky se staly modelem pro pozvanou kosmetičku. Bylo to inspirativní a poučné a zajisté celé řady jejích postupů při líčení a přípravě na vystoupení využijeme. Po všech povinnostech zbyl čas i na zábavu a seznámení s novým tanečním párem, který projevil zájem stát se plnohodnotným členem našeho spolku. Doufáme, že se co nejdříve zapojí i do našich vystoupení.

Závěrem lze konstatovat, že soustředění splnilo svůj účel a my se můžeme bez obav těšit na další vystoupení všude tam, kde nás rádi pořadatelé i publikum uvidí.