Hubertská zábava

Hubertské slavnosti

Spolek historických tanců obdržel pozvání od Mysliveckého spolku na  Hubertské slavnosti, konané dne 24.11.2018 v Jasenné. Pořadatelé se tak rozhodli na základě kladných referencí, které se jim donesly z našich vystoupení v řadě obcí Královéhradeckého kraje. S radostí jsme pozvání vyhověli, a to i speciálnímu požadavku předvést dřevákový tanec, který měl velice kladnou odezvu již od našeho prvního vystoupení.  Úvodem jsme zatančili klasický Květinový valčík na hudbu P.I. Čajkovského a po cca hodinové přestávce, během které jsme vyměnili naše tradiční historické kostýmy za svěží a atraktivní lidový kroj. V našem repertoáru je to zcela odlišný žánr a obohacení naší nabídky.  Sice provedení tance a lidový kroj nekoresponduje s obdobím 1. poloviny 19. století, které tvoří páteř našich vystoupení, ale jistou inovací a rozšířením našeho programu se snažíme přinést divákům další nevšední zážitky. A že jsme nešlápli vedle, svědčí i nebývalý zájem publika. Naši taneční mistři, manželé Prouzovi, se opět se ctí a noblesou jim vlastní,vypořádali s choreografií a výběrem hudby, i když to byl úkol naprosto odlišný a specifický od jejich profesního zaměření. Odměnou je jim i celému našemu spolku spokojenost diváků, kteří ji vyjadřují nefalšovaným a nadšeným potleskem po každém vystoupení.