Vinobraní Kuks

Vinobraní Kuks 2020

Tak jako každoročně jsme letos obdrželi pozvání na vinobraní do Kuksu i přes epidemiologickou situaci, která závažným způsobem omezila kulturní život v celé republice. Postihlo to samozřejmě i vinobraní, což se týkalo i povoleného limitu návštěvníků a kulturních vystoupení. Za těchto okolností se náš spolek stal středem pozorností více než obvykle. I přes tato restriktivní opatření jsme trpělivě vyhověli všem žadatelům o společné foto, zejména s malými dětmi a často i s dospělými. Zdravotní situace negativně postihla i náš spolek a bylo téměř malým zázrakem, že jsme vůbec mohli v minimálním počtu 5 ti párů vystoupit, z čehož jeden taneční pár zde měl premiéru. Předpokládali jsme, že bychom se letos představili s novým tancem z našeho repertoáru, bohužel jsme ho nemohli nacvičit tak, aby snesl naše přísná kritéria k veřejnému vystoupení.

Krátce po našem příjezdu a nezbytné přípravě jsme v první fázi našeho účinkování korzovali mezi účastníky a posléze jsme se začali připravovat na vlastní vystoupení, které v první fázi představoval Květinový valčík od Petra Iljiče Čajkovského a po cca dvouhodinové pauze, kterou jsme vyplnili prohlídkou celého areálu a diskusí s účastníky vinobraní, přišel na řadu náš druhý tanec Radeckého marš od Johanna Strausse st. Poté jsme si dopřáli i ochutnávky vín, na které nás pozvali někteří stánkaři a zakoupili i některá vína z jejich nabídky. Jako obvykle letošní vinobraní provázelo takřka ideální počasí, přičemž snad nikdo nevnímal, že existuje nějaké omezení. Takže za nás vyslovujeme organizátorům vinobraní veliký dík, že dokázali i přes dané problémy zajistit program v daném rozsahu.